Så ditt frø og la det gro!
|
Samlingene foregår på Sunneklep Gård, midt i Vestfold. I langsomme omgivelser, langt borte fra hverdagens stress, møtes tradisjon og innovasjon. Her kan du ta et dypt innpust og finne tilbake til det du egentlig drømmer om, sammen med andre som er ute på den samme reisen som du er.
|
|
PÅ TOPPEN AV KLEPPET SIDEN 1575
I flere hundre år har gården stått der. Vi kan bare forestille oss hva den har sett og vært med på i disse århundrene. Selvberging var en nødvendighet, fordi alternativene ikke fantes. Egen produksjon av det man trengte hadde alt å si. Fokuset var fysisk, praktiske ferdigheter var høyt verdsatt og grad av overlevelse hang sammen med det. Pløye, harve, så og høste. Gården stod der som en bauta for mennesker og dyr gjennom tykt og tynt. Gav av sine naturlige ressurser. Nå er den klar for nye tider. |
KOM NÆRMERE DEG SELV
I vår moderne tidsalder lever vi så hektiske liv at vi nesten dras i stykker. Alt er travelt. Det er så mye vi må hele tiden og det blir aldri nok. Men i naturen er det ikke sånn. Der er det roligere. Det er lettere å stresse ned og ting skjer i et mer naturlig tempo. Når hodet roer seg og tankene stilner, kan du plutselig føle i kroppen hva du egentlig har lyst til. Du hører den lille stemmen inni deg som forteller deg hva du egentlig vil og lengter etter. Med støtte fra andre, får den lille stemmen styrken til å vokse seg større. |
EN UNIK OPPLEVELSE
Det ikke-fysiske har overtatt nesten alle funksjoner i samfunnet vårt. Det gjør de fysiske møtene enda mer verdifulle. Når mennesker møtes, oppstår det magi. Det å lære i en fokusert gruppe sammen med andre gir læring på et dypere plan. I tillegg til det som blir sagt og opplevd, tar vi med oss energiene rundt oss i alt som skjer. Energien fra de andre menneskene. Fra naturen. Fra stedet. Mot, langsiktighet, bærekraft, utholdenhet og handlekraft smitter over på oss - og på drømmene våre. |
INGEN BLIR BEST ALENE
I perioder med stor utvikling er det ekstremt viktig å ha noen å dele det med. Noen som skjønner hvor skoen trykker, og hvor stort gnagsåret har blitt. Det som deles føles ikke lenger like vanskelig. Hvis du mister motet, kan de andre holde i det for deg til du finner det igjen. Målet er at gruppa skal gjøre hverandre bedre og strekke hverandre hele veien. Vi jobber sammen mot et felles mål. Gruppa er bestevenn, heia-gjeng og motivator gjennom hele programmet. Den skal være vinden i ryggen. |
|
|
|
|
Bestemor Grethe snakket ofte om 'det nordre kammerset' som hun delte med storesøster Hjørdis på Horn Gård da de vokste opp. Samholdet og vennskapet mellom søstrene var sterkt, og på kammerset ble både små og store hemmeligheter delt. For å hedre de to søstrene, heter overnattingsmuligheten på gården nettopp Kammerset.
|
|
❉
Sov søtt i bonderomantisk idyll Kammerset er deres sted når dere er her. Kammerset består av to rom, bad, og har sengeplass til 6 personer. Det er en liten kjøkkenkrok med kjøleskap (inkl. frokostmat og diverse), kaffemuligheter og spiseplass. Håndkle, morgenkåpe og tøfler til alle, og en ferdig oppredd seng er klar når du kommer. Her kan dere slappe av mellom slagene. |
❉
Knytt sterke bånd til de andre Intensjonen med å bo tettere på hverandre er at det skal gi en mer sammensveiset gruppe, som kjenner hverandre bedre og derfor stoler mer på hverandre, og som tør å dele mer med hverandre. Når det er sagt, det er ingen som må overnatte her. Tønsberg ligger f.eks. bare 15 minutter unna med bil, og du kan gjerne booke deg inn på hotell der isteden. |
"Come as a guest, and leave as family!"
|
|
|
|
|
MIDDAGER
På kvelden serveres middag i peisestua, som bestefar Sølver snekret i sin tid. Maten er tilberedt på tradisjonelt vis, og råvarene er for det meste fra gårdene i og rundt Re kommune. Mer kortreist blir det ikke. God mat og drikke gjør det lettere å senke skuldrene, koble av og forberede seg til en ny dag.
#grøstadgris #smaksprodukter #kjølsrudgård #kjærgartneri #gårdsand #lerstangkylling #lovisekylling #klavenesgartneri #vestfoldsalat #crispisalat #veierudgårdsutsalg #holtgård #restauranten #karinshjemmebakeri #menyrevetal
|
HOVEDRETTER |
|
Cajunpotetdrøm ala Lars gratinerte poteter skåret i skiver med ost, toppet med sprøstekt bacon, purre, tomater og creme fraiché
Storbondens Lammestek lammestek fra egen besetning krydret med rosmarin, serveres med kokte poteter, løk, gulrot og og kraftig hjemmelaget brun saus
Baconsurret Kylling ala Elisabeth kyllingfilet surret i økologisk bacon med mozzarella ost, et utvalg salater, løk, krutonger og økologisk pommes frites
Provencepølser med Truls sin hjemmelagde potetstappe smaksrike økologiske urtepølser fra grøstadgris, potetstappe, salat, reddik, fennikelslaw og eivinds aioli
Bestemor Grethes Svinestek økologisk svinestek og medisterpølse fra grøstadgris, serveres med kokte poteter, surkål, grønnsaker og hjemmelaget brun saus
Monas Tomatsuppe med basilikum og mozzarella hjemmelaget tomatsuppe med fløte, serveres med ciabatta, fersk bøffelmozzarella og basilikum
Helstekt Festfilet av okse indrefilet fra smaksprodukter, serveres med fløtegratinerte poteter, asparges og hjemmelaget peppersaus med økologisk fløte
DESSERTER |
|
Villemos Sjokoladefondant varm sjokoladefondant servert med hjemmelaget fløteis og frisk frukt
Monas rosa Ostekake deilig og frisk kake med bunn av kjeks toppet med osteblanding og friske jordbær
Mammas Iskake kake med hjemmelaget fløteis iblandet daimsjokolade på mandelbunn
Gulrotkake ala Camilla saftig gulrotkake toppet med en rikelig mengde ostekrem
Mormor Ingers hjemmelagde Fløteis hjemmelaget is servert med friske jordbær og kjeks
Solans Sjokoladetårn assortert frukt dyppet i et tårn av melkesjokolade
Gründernes Suksessterte kake med eggefyll på mandelbunn - bringer lykke til alle våre idéer og drømmer!
Section divider type: arrow --
position: top